وب سایت چیست ؟
احتمالا شما با مفهوم وب سایت آشنایی دارید ویا به گوش تان خورده و یا در مجلات، روزنامه ها، تابلو های تبلیغاتی و… آن را مشاهده کرده اید، اما شاید نتوانید با یک وب سایت کار کنید. ما در این مقاله، یک مرور کلی از همه اجزای مورد نیاز برای برقراری ارتباط، مشاهده و تعامل وب سایت شما و یا هر وب سایت مورد نظرتان در اینترنت خواهیم داشت.
تعریف وب سایت (WebSite)
وب سایت اصطلاحا به مکانی در اینترنت گفته می شود که یک صفحه یا تعداد بیشتری از صفحات که شامل متن، گرافیک، رنگ، لینک و قالب بندی و… را در خود جا داده است. به بیان دیگر به مجموعه ای از صفحات در اینترنت که متعلق به مکان خاصی هستند، اصطلاحا وب سایت گفته می شود.
محتویات وب سایت ها عموما بر روی کامپیوتری به نام سرور قرار دارد و مجموعه ای از سرورها، شبکه جهانی وب را تشکیل می دهند. هر سرور می تواند یک یا تعداد بیشتری از سایت ها را درون خود جای دهد.
وب سایت ها معمولا با یک نام که به آن دامنه (Domain) گفته می شود فراخوانی می شوند و نوشتن آن با .www شروع شده و با ” com. ” یا ” ir. ” یا ” org. ” و … تمام می شوند مانند www.tejarat-web.com که آدرس دامنه آن را می توان هم به صورت ir. و هم به صورت com. و… ثبت نمود. البته www جزو دامنه محسوب نمی شود و دامنه این سایت ها tejarat-web.com هستند و برای نظم دادم به فضای کل اینترنت مرسوم است که سایت ها را با www شروع می کنند و دلایلی دیگری که تخصصی هستند.
وب سرور چیست؟
وب سرور سیستمی است که وظیفه آن، پاسخ به درخواست مرورگر وب و ارسال صفحات وب به کاربران می باشد .
انواع وب سایت ها
وب سایت ها انواع بسیار زیادی دارند و شاید میشه گفت هر روز هم به این موارد اضافه می شود اما ما در این جا به چند مورد از آنها اشاره کردیم :
- خبری یا اطلاع رسانی
- فروشگاهی
- آموزشی
- شخصی
- تجاری
- تفریحی
- علمی
- شبکه های اجتماعی
- سرویس دهنده
- هنری
- ورزشی
سایتها بر اساس کاربرد و نوع برنامه نویسی به چند دسته تقسیم می شوند که عبارت است از :
- سایتهای ثابت (Static Website):این سایتها یکبار طراحی می شوند و اطلاعات مورد نیاز در داخل آنها قرار می گیرد و پس از آن برای تغییر در آنها نیاز به یک طراح حرفه ای یا نیمه حرفه ای سایت است. زبان برنامه نویسی اینگونه از سایتها غالبا HTML و Java Script هستند که در نوع توسعه یافته تر از CSS نیز بهره گرفته می شود.
- سایتهای پویا (Dynamic Website): محتوای سایتهای داینامیک بعد از طراحی توسط افراد عادی که دسترسی به سیستم مدیریت محتوای سایت را داشته باشند قابل تغییر است. زبان برنامه نویسی وبسایتهای پویا میتواند براساس نیاز متفاوت باشد اما عمدتا از زبانهای ASP ، ASP.Net و Php استفاده میشود و از زبانهای کمکی CSS و Silver light و یا Ajax برای ایجاد قابلیتهای ویژه نیز بهره گرفته می شود.
- پرتالها (Portal): پرتالها سایتهای پویای جامعی هستند که چند هدف خاص را در یک سایت دنبال می کنند به عبارت دیگر مجموع چند سایت پویا که برای رسیدن به هدفی خاص در کنار هم قرار گرفته اند را می توان پرتال نامید. به عنوان مثال پرتال خبری می تواند از چند سایت داینامیک تشکیل شده باشد که هر یک امکانات خاصی چون عضو گیری، انتشار اخبار، انتشار تصاویر، نظر سنجی و … را در اختیار مدیران آن قرار دهد.
مفاهیم کلی سایت و وب
- دامنه چیست؟
- هاست چیست ؟
- هاست اشتراکی چیست ؟
- تفاوت هاست ایران و هاست خارج از کشور چیست ؟
- چراباید وب سایت داشته باشیم ؟
- برترین شرکت های طراحی سایت ایران کدام اند ؟
- آموزش طراحی سایت
- طراحی سایت وردپرسی
- آموزش سئو
- بهینه سازی سایت
- آموزش بالا بردن سرعت سایت
آیا قصد راه اندازی یک وب سایت حرفه ای برای خود یا شرکت خود را دارید؟