پیش نیازهای این دوره
آشنایی مقدماتی با زبان های html و css ، زبان جاوا اسکریپت و زبان PHP از پیشنیازهای این دوره محسوب می شوند.
افزونه یا پلاگین (Plugin) به معنای نرم افزاری می باشد که به برنامه اصلی امکانات جانبی و مکمل را اضافه میکند. در وردپرس افزونهها، امکاناتی را به این نرم افزار تحت وب افزوده و باعث افزایش کارآیی آن میشوند. اما از آنجایی که گنجاندن امکانات بیشتر باعث سنگینتر شدن آن میشود، و از طرف دیگر همه کاربران وردپرس به آن نیازی ندارند، این افزونههای وردپرس هستند که کار توسعه امکانات وردپرس را به عهده دارند. اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره وردپرس هستید پیشنهاد میکنیم به سایت رسمی وردپرس مراجعه نمایید.
ساختار یک پلاگین وردپرس
این پست به عنوان بخشی از سری “چگونه یک پلاگین وردپرس بنویسیم” است. یکی از مهمترین جنبه های توسعه یک پلاگین وردپرس، این است که چگونه به آن ساختار می دهید. این پست به برخی از راهنمایی ها در مورد اینکه چگونه به پلاگین خود ساختار داده و منابع آن را سازماندهی و از نامگذاری کلیژن ها جلوگیری کنید. نویسنده های پلاگین در چگونگی ساختار دادن به یک پلاگین با هم متفاوت هستند، بنابراین این راهنمایی ها صرفا ترجیح شخصی من است. در ابتدا چگونگی کار کردن یک پلاگین وردپرس را به طور خلاصه توصیف کرده و پس از آن به چگونگی ساختار یک پلاگین می پردازم.
چگونه یک پلاگین وردپرس کار میکند
پس از قرار دادن یک پلاگین وردپرس در پوشه”wp-content/plugins /” ، این پلاگین باید به طور خودکار برای نصب در دسترس باشد.
هنگامی که یک پلاگین “فعال” می شود، به وردپرس می گوید که کمی از کد شما را بر روی “هر” صفحه بارگذاری کند(از جمله صفحه ادمین). به این دلیل است که اگر تعداد زیادی پلاگین های فعال شده داشته باشید، به علت بالا بودن تعداد کد ها، نصب وردپرس شما ممکن است بسیار آهسته باشد.
از آنجا که وردپرس، زمانی که پلاگین فعال می شود به طور خودکار کدهای شما را بارگذاری می کند، می توانید از این فرصت با ضربه زدن به Application Program Interface (API) پلاگین وردپرس، استفاده کنید. شما همچنین می توانید به تگ های قالب وردپرس دسترسی پیدا کرده و یا یکی مخضوض به خودتان ایجاد نمایید.
اگر می خواهید در محتوای پست هاو یا نظرات تغییر ایجاد کنید، حلقه ی وردپرس، حلقه ای است که پست های شما را نمایش می دهد. برخی از تگ های قالب در خارج از این حلقه کار خواهند کرد، بنابراین ضروری است که بدانید کد شما دقیقا کجا در حال اجرا است. شما می توانید این کار را با استفاده از اکشن ها و فیلترها، که در پست های بعدی توضیح داده خواهد شد، کنترل کنید.
ساختار پوشه
تمامی پلاگین های وردپرس در دایرکتوری نصب خواهند شد. برخی از پلاگین نویسان به سادگی از یک فایل PHP برای پلاگین خود استفاده می کنند، اما من توصیه می کنم که همیشه یک پوشه برای ذخیره پلاگین خود ایجاد کنید.
برای ایجاد یک پلاگین در وردپرس شما نیاز دارید یک پوشه در این آدرس ایجاد کنید بهتر است نام پوشه هم نام پلاگین شما باشد. قرار دادن پیشوند wp- یا wp_ اختیاری میباشد.برای شروع ما نام پلاگین خود را my_plugin انتخاب میکنیم. و یک پوشه در آدرس wp-content/plugins ایجاد میکنیم بنام my_plugin آدرس پلاگین ما به صورت زیر میشود wp-content/plugins/my_plugin
در مرحله بعد یک فایل با پسوند php درون این پوشه ایجاد میکنیم بنام my_plugin.php . در مرحله بعد ساختار پوشه بندی پلاگین را ایجاد میکنیم.هر توسعه دهنده ای پوشه بندی خود را ایجاد میکند ولی به طور عموم نیاز به یک سری پوشه ها دارید:
My_plugin
۱. Admin : فایلهای صفحات ادمین
۲. Asset : فایلهای مورد استفاده پلاگین مانند عکسها-استایلها-اسکریپتها
۲.۱. Imgs : برای قرار دادن عکسها
۲.۲. Js : برای قرار دادن فایلهای جاوا اسکریپت
۲.۳. Css : برای قرار دادن فایلهای استایل
۳. Libs : قرار دادن فایلهای کتابخانه
۴. Ajax : قرار دادن کدهای ایجکس
هدر پلاگین:
خب حالا نوبت به نوشتن هدر پلاگین میکنیم فایل my_plugin.php را باز میکنیم.برای شروع باید اطلاعات عمومی پلاگین را وارد میکنیم این اطلاعات شامل ، اطلاعات زیر میباشد.
۱. Plugin Name:نام پلاگین
۲. Plugin URI : آدرس سایت پلاگین
۳. Author Name : نام نویسنده پلاگین
۴. AuthorURI : آدرس سایت نویسنده
۵. Version : ورژن پلاگین
۶. Description : توضیحات پلاگین
۷. Text Domain : عنوان مورد استفاده برای ایجاد فایلهای ترجمه در پلاگینهای چند زبانه
۸. Domain Path : آدرس پوشه فایلهای ترجمه در پلاگینهای چند زبانه.
۹. License : لیسانس پلاگین .عموما توسعه دهندها از لیسانس GPL2 یا compatible with the GPL2 استفاده میکنند البته شما میتوانید یک لایسنس مختص به خود ایجاد کنید که در انتها یک نمونه برای شما قرار خواهیم داد.
۱۰. License URI : آدرس لیسانس پلاگین.در زیر آدرس ۲ نمونه لایسنس که در بالا ذکر شد اورده شده
http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/gpl-2.0.html http://www.gnu.org/licenses/license-list.html#GPLCompatibleLicenses
هر پلاگین حداقل به Plugin Name برای معرفی نام پلاگین به وردپرس نیاز دارد افزودن سایر مقادیر اختیازی میباشد.
به مثال زیر توجه کنید:
/*
Plugin Name: WordPress Plugin
Plugin URI: https://developer.wordpress.org/plugins/the-basics/
Description: Basic WordPress Plugin Header Comment
Version: 1.0.0.0
Author: mobin ghasempoor
Author URI: https://profiles.wordpress.org/lord_viper
License: GPL2
License URI: https://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Text Domain: my_lang
Domain Path: /languages/
*/
ادامه در پست های بعدی ارائه خواهد شد.